O blogu

Pravzaprav se je začelo pred nekaj leti s prvim "ta dolgim" eksotičnim potovanjem na jug Indije. Začela se je ljubezen do hrane, tako drugačne od domačega praženega krompirja in nedeljske pečenke (s katero tudi ni nič narobe, če le ni na sporedu vsak teden). Vonji in barve začimb so me povsem začarali, previdnost zapustila, preostala mi je le popolna predaja uživanju v novih okusih. Ob prihodu domov urok še ni popustil, kvečjemu je bil še močnejši in nakazovala se je nevarnost odtegnitvenega sindroma. Kovčki so bili k sreči napolnjeni z začimbami, treba je bilo samo še pljuniti v roke in poprijeti za kuhalnico. 

Lažje rečeno kot storjeno. Recepti se že najdejo, ampak kaj ko so polni nerazumljivih izrazov, čudnih sestavin in še bolj čudnih načinov priprave. Začetek je težak, kljub internetu in poplavi YouTube kuharjev. Ampak vztrajnost in kupi umazane posode se poplačajo. Po prvih ponesrečenih poizkusih so okusi pripravljenih jedi že privabljali spomine na potovanje. 

Z vsakim novim potovanjem se navdušenje razširi še na kulinariko kakšne nove države. Imela sem čudovito priliko enoletnega potepanja po JV Aziji (več o tem si lahko preberete na blogu Azijsko leto), ki me je še dodatno navdušilo nad tamkajšnjo kulinariko. Pridno sem nabirala kuharske knjige, preizkušala nove jedi, kukala lokalnim kuharjem pod prste, si celo privoščila nekaj tečajev in se ob tem še super zabavala. Potovanje skušam nadaljevati doma. Priprava hrane iz tujih krajev je za kaj takega kot naročena.

Svoje raziskovanje hrane in kuharske eksperimente bi rada delila z vami na kuharskem blogu. Morda komu olajšam mukotrpno brskanje za viri, koga opogumim k večji uporabi začimb ali pa samo navdihnem za malce drugačno kosilo. Na sporedu bo nekaj za vsakogar, tako za zaprisežene mesojedce kot za ortodoksne vegetarijance. Ste za eksotično pustolovščino?